Røgsmuld
Ønsker du den lækre smag og duft af mad tilberedt med røg, så er det nødvendigt først at have en røgeovn med tilhørende røggenerator, samt røgsmuld til røggeneratoren der bruges til at forbrænde, og dermed skabe røgen til røgeovnen.
Røgsmuld er særligt velegnet til at skabe røg via en røggenerator til din røgeovn, og kan fås i forskellige aromaer, der sørger for at tilføje din røgning af din mad den helt rigtig smag og duft.
Afhængig af den røgsmuld du benytter dig af til at skabe røgen til din madlavning, vil det have indflydelse på smagen og duften af den mad du ryger, både hvad angår aromaen på røgsmulden, men også hvad angår kvaliteten på den røgsmuld du benytter dig af.
Her på siden har vi samlet viden om røgsmuld og hvordan du får det bedste ud af din røg, samt fundet frem til de bedste tilbud på røgsmuld på markedet. Står du derfor og skal bruge røgsmuld til din røggenerator til at skabe røg til røgeovn, så kan du med fordel læse med videre her på siden. Få de bedste tilbud på røgsmuld lige nedenfor.
Type | Til | Mængde | Pris | Butik |
---|---|---|---|---|
Røgsmuld med bøg | Alt slags mad | 50 liter | 160 kr. | Køb |
Røgsmuld med eg | Kød og vildt | 50 liter | 200 kr. | Køb |
Røgsmuld med elletræ | Fisk og fjerkræ | 50 liter | 175 kr. | Køb |
Røgsmuld med kirsebær | Sød røgning | 50 liter | 200 kr. | Køb |
Røgsmuld med bøg
Røgsmuld med bøg er den mest populære og almindeligt anvendte røgsmuld i Danmark, hvilket ikke mindst skyldes den store alsidig som røgsmuld med bøg kommer med. Med træ fra Europæiske savværker, og som er godt til alt slags mad, gør at røgsmuld med bøg er en sikker vinder, hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge.
Det får du:
- 50 liter røgsmuld
- 100% rent bøgetræ fra Europæiske savværker
- Vandindhold: 8-10%
- God til alt slags mad
Type | Til | Mængde | Pris | Butik |
---|---|---|---|---|
Røgsmuld med bøg | Alt slags mad | 50 liter | 160 kr. | Køb |
Røgsmuld med eg
Egetræ er en hård træsort der giver en kraftig og stærk smag af røg. Den kraftige og stærke smag af røg gør røgsmuld med egetræ velegnet til kød og vildt, hvor røgen går særligt godt sammen med BBQ-retter. Her er det oplagt med pulled pork, spareribs, stege og andre stykker kød. Skal du have røget store stykker kød og vildt, så er røgsmuld med eg det oplagte valg.
Det får du:
- 50 liter røgsmuld
- 100% rent egetræ fra Europæiske savværker
- Vandindhold: 8-10%
- God til kød og vildt
Type | Til | Mængde | Pris | Butik |
---|---|---|---|---|
Røgsmuld med eg | Kød og vildt | 50 liter | 200 kr. | Køb |
Røgsmuld med elletræ
Med dette tilbud på røgsmuld med elletræ får du røgsmuld der er velegnet til koldrøgning, og hvor det især vil være koldrøgning af fisk og fjerkræ. Det skyldes ikke mindst den lette smag, der passer godt sammen til det lettere fisk eller fjerkræ. Anvender du røgsmuld med elletræ, vil din mad få en flot gylden farve.
Det får du:
- 3 liter røgsmuld
- 100% rent elletræ
- Vandindhold: 8-10%
- God til fisk og fjerkræ
Type | Til | Mængde | Pris | Butik |
---|---|---|---|---|
Røgsmuld med elletræ | Fisk og fjerkræ | 50 liter | 175 kr. | Køb |
Røgsmuld med kirsebær
Røgsmuld med kirsebærtræ er til dig der nyder smagen af kirsebær, og som ønsker en sødere røgning af din mad. Den sødere smag som kommer af røg fra kirkebærtræer, er særligt velegnet til svinekød, bacon, pølser og andet kød. Røg fra kirsebærtræer giver dertil din mad en lækker gyldenrød farve.
Det får du:
- 50 liter røgsmuld
- 100% rent kirsebærtræ fra Europæiske savværker
- Vandindhold på 8-10%
- God til svinekød, bacon, pølser og andet kød
Type | Til | Mængde | Pris | Butik |
---|---|---|---|---|
Røgsmuld med kirsebær | Sød røgning | 50 liter | 200 kr. | Køb |
Hvad er røgsmuld
Røgsmuld er flis eller træspåner fra forskellige typer af træsorter, der anvendes til at skabe røg til din røgeovn. Det foregå ved at der lægges røgsmuld i en røggenerator, der vil forbrænde røgsmulden, og på den måde skabe røgen til din madlavning.
Det er muligt at få røgsmuld i forskellige træsorter, der alle giver hver deres smag og duft af røg, og som hver især velegner sig bedre til en slags madlavning end andre. Det kan være røgsmuld der er særligt velegnet til fisk og fjerkræ, eller røgsmuld der er særligt velegnet til kød og vildt.
For at opnå den optimale smag, duft og farve under din røgning, kan det være en god ide at undersøge markedet for røgsmuld grundigt, inden du køber røgsmulden til din røgning. På den måde er du bedre sikret, at du får lige nøjagtig den røgsmuld du skal bruge.
Er du i tvivl om hvad der er den bedste røgsmuld til den mad du gerne vil have røget, så kan du se mere om den røgsmuld vi tilbyder her på siden, under de enkelte tilbud på røgsmuld. Her finder du således brugbar information om, hvilken type mad de enkelte typer røgsmuld er bedst til.
Et godt udgangspunkt når du skal købe din røgsmuld er, at lettere træsorter egner sig bedre til lettere mad. Lettere mad kan være fisk og fjerkræ, samt andre lettere kødtyper. De tungere træsorter er omvendt bedre egnet, til røgning af kraftigere typer kød som okse og vildt.
Der er flere steder hvor du kan købe røgsmuld, blandt andet hos slagtere, røgerier og andre forhandlere. Det nemmeste vil dog oftest være at købe din røgsmuld online, hvor du er sikret et meget større og bredere udvalg. At købe din røgsmuld online er dertil nemmere, da du undgår at skulle ud og hente din røgsmuld hos en forhandler. I stedet får du den bare sendt direkte til din hoveddør.
Koldrøgning og varmrøgning
Overordnet set kan man sige om forskellen på koldrøgning og varmrøgning, at koldrøgning giver den bedste konservering, men en mindre smagfuld røgning, mens en varmrøgning giver en mindre konservering, men en større smagfuld røgning.
Ovenstående skyldes den temperatur som der røges ved og hvor, som navnet antyder, at en koldrøgning har en lavere temperatur, sammenlignet ved de højere temperaturer ved en varmrøgning. En koldrøgning har en maks temperatur på 25 grader, mens en varmerøgning kan komme helt op på 80 grader. Derudover findes halvvarm røgning på 25-45 grader.
Den bedre konserverende evne ved koldrøgning kommer af, at røgen ved en koldrøgning trænger dybere ind i maden, hvor den konserverende effekt skabes. Koldrøgning anvendes også for at undgår fedt og spæk smelter, hvilket især er en fordel ved røgning af fisk.
Den halvvarme røgning er en mellemting mellem koldrøgning og varmrøgning, og hvor der altså både ønskes en konserverende evne, samtidig med en større fremhævning af smag og farve i maden. Halvvarm røgning anvendes ofte ved røget bacon, hamburgerryg og lignende.
En varmrøgning giver den største og kraftigste smag af røg og farve til din mad, men hvor du ikke opnår en god konservering. Varmrøgning er derfor bedste til røgning af mad, der skal tilberede og spise inden for det samme korte tidsrum.
For at kunne anvende røgsmuld skal du have en røggenerator
For at skabe røgen fra røgsmuld er det nødvendigt at sætte gang i en forbrænding af røgsmulden. Dette opnås bedst ved hjælp af en røggenerator, der er lavet til at forbrænde røgsmuld, og på den måde skabe den røg der skal bruges til din røgning.
Herfra vil det mest optimale være at have en decideret røgeovn, hvor røgen der er skabt med røgsmuld via røggeneratoren tilføres røgeovnen. Dette er især en fordel ved varmrøgning, men uanset om du skal have gang i en kold- eller varmrøgning, er det ikke nødvendigt med en røgeovn.
Så længe du har et andet aflukket rum du kan tilføres din røg til, så vil det være muligt for dig at røge din mad. Har du ikke en røgeovn kan du med fordel benytte din grill, eller noget så simpelt som en flyttekasse. Det er dog vigtigt du er opmærksom på, at selvom ‘rummet’ skal være aflukket, så er det nødvendigt at have en røgafgang.
Sådan holder du gang i din røgsmuld
Det første du skal sørge for at have styr på inden du går i gang med din røgning er, at sikre at det røgsmuld du skal bruge er helt tørt. Jo mere tørt dit røgsmuld er, jo bedre forbrænding, og dermed røg, sikres der under din røgning.
Når du skal have røgsmuld i din røggenerator er det vigtigt at pakke røgsmulden tæt sammen, og gerne mellem 6-10 cm. i højden. Der skal derudover være god mulighed for tilførsel af luft, da forbrændingen af røgsmuld kræver ilt for at holdes i gang.
Pas på med røgsmuld fra værkstedet
I princippet kan du godt bruge savsmuld, træspåner og andet resttræ fra dit værksted, men det er bestemt ikke noget vi anbefaler. Ofte vil der være olie og andre kemiske rester i den savsmuld der kommer fra dit værksted, og der vil derfor være forbundet sundhedsskadelig risiko med brugen af denne savsmuld under madlavning.
Du kan dog godt anvende det resttræ der er tilbage, efter du har brugt din motorsav. Dette bør du dog kun gøre i tilfælde af, at du har brugt solsikke- eller rapsolie som smøringsmiddel til motorsaven, da disse olie kan indgå som del i madlavning.
Se vores udvalg af røggeneratorer
Her på siden har vi også set nærmere på de bedste røggeneratorer på markedet, som du med fordel kan kigge nærmere på, i tilfælde af du ikke har en røggenerator til din røgeovn.
Vi har både tilbud på røggeneratorer til røgeovne og tilbud på røggeneratorer, der er bedre egnet til brug ved grill og hjemmelavede røgeovne. Du finder derfor med sikkerhed en røggenerator, der passer til lige netop dine behov.
Se vores tilbud på røggeneratorer.
De bedste tilbud på røgsmuld på markedet
Type | Til | Mængde | Pris | Butik |
---|---|---|---|---|
Røgsmuld med bøg | Alt slags mad | 50 liter | 160 kr. | Køb |
Røgsmuld med eg | Kød og vildt | 50 liter | 200 kr. | Køb |
Røgsmuld med elletræ | Fisk og fjerkræ | 50 liter | 175 kr. | Køb |
Røgsmuld med kirsebær | Sød røgning | 50 liter | 200 kr. | Køb |