Træpiller priser

Træpiller priser – viden om priser og fordele ved træpiller

Opvarmer du dit hus eller bolig med enten olie, gas eller el, så kan der ofte være gode økonomiske grunde til, at du bør udskifte med et pillefyr eller pilleovn, så du kan opvarme ved hjælp af træpiller.

Udover at være billige og at du derfor kan opnå store besparelser på dine energiregninger, så er afbrænding af træpiller samtidig en meget mere klimavenlig energikilde, når den sammenlignes med olie, gas eller el.

Er du derfor ved at undersøge dine muligheder for at udskifte dit olie- eller gasfyr, eller opvarmning med elektricitet, med en pilleovn eller pillefyr, så kan du med fordel læse med videre her på siden.

Her på siden får du nemlig en masse brugbar viden om pilleovne, pillefyr, afbrænding og opvarmning med træpiller, fordele og ulemper, træpiller priser, samt de bedste tilbud på træpiller på markedet.

Træpiller priser

Træpiller priser – det koster træpiller

Træpiller priser går fra under 2 kr. pr. kilo og op til over 5 kr. pr. kg. Der kan derfor være stor forskel på træpiller priser, og hvor det ikke mindst vil være afgørende for prisen, hvor store mængder du køber ind ad gangen.

Den mindst mængde der kan købes træpiller i er i sække. Du betaler dog en højere pris for en sæk træpiller, end du vil gøre hvis du køber en hel palle. På samme måde vil prisen falde, hvis du køber flere paller træpiller ad gangen.

Vær dertil opmærksom på at du køber dine træpiller i den rigtige størrelse. Træpiller kan fås i enten 6 eller 8 mm. Der er ikke en egentlig forskel prismæssigt på de to størrelser træpiller, men valget er afgørende, alt afhængig af om du har en pilleovn eller et pillefyr. Har du en pilleovn skal du vælge træpiller på 6 mm. Har du derimod et pillefyr, så skal du vælge træpiller på 8 mm.

Mange gange kan det lade sig gøre at købe større partier træpiller ind med stor rabat, hvor du både finder forhandlere med udsalgsvarer og restlagre. Ved at udnytte disse rabatter, kan du opnå endnu større besparelser på dine træpiller.

Bedste tilbud på 6 mm. træpiller til pilleovn

Nedenfor får du de fem bedste tilbud på 6 mm. træpiller til pilleovn. Alle tilbud der fremgår af oversigten nedenfor, vil således være i en størrelse på 6 mm. Derfor vil de være særligt velegnede til brug i en pilleovn.

Du finder tilbud på 6 mm. træpiller fra producenterne Greenwood, Stora Enso, Tietze og Heatlets, som er de producenter vi mener, har de bedste og billigste tilbud på 6 mm. træpiller på markedet.

MærkeVægtPrisPr. KiloButik
Greenwood896 kg.2299 kr.2,56 kr.Køb
Stora Enso832 kg.2149 kr.2,58 kr.Køb
Tietze Bigbag1000 kg.2689 kr.2,68 kr.Køb
Heatlets900 kg.2479 kr.2,75 kr.Køb
Tietze900 kg.2489 kr.2,76 kr.Køb

Bedste tilbud på 8 mm. træpiller til pillefyr

Nedenfor får du de fem bedste tilbud på 8 mm. træpiller til pillefyr. Alle tilbud der fremgår af oversigten nedenfor, vil således være i en størrelse på 8 mm. Derfor vil de være særligt velegnede til brug i et pillefyr.

Du finder tilbud på 8 mm. træpiller fra producenterne COOP, Greenwood, Tietze og Heatlets, som er de producenter vi mener, har de bedste og billigste tilbud på 8 mm. træpiller på markedet.

MærkeVægtPrisPr. KiloButik
Greenwood896 kg.2299 kr.2,56 kr.Køb
COOP896 kg.2299 kr.2,56 kr.Køb
Tietze Bigbag1000 kg.2689 kr.2,68 kr.Køb
Heatlets900 kg.2479 kr.2,75 kr.Køb
Tietze900 kg.2489 kr.2,76 kr.Køb

Hvad er træpiller

Træpiller er består træspåner og savsmuld der er sammenpresset til en træpille. En træpille vil normalvis bestå af træsorterne bøg, fyr og gran, men også af flere andre typer af træsorter kan anvendes.

I tillæg til at bestå af træspåner og savsmuld vil der også blive tilsat omkring 10% vand, samt omkring 0,5% aske, der giver en renere forbrænding der brænder ved en højere temperatur. Det giver en særlig god evne til at opvarme, og er på samme tid en meget miljøvenlig forbrænding og opvarmning, når der sammenlignes med olie, gas eller el.

Når du køber træpiller er det muligt at købe dem i to forskellige størrelser; 6 og 8 mm. Prismæssigt og hvad angår energiindholdet er der ikke den store forskel på de to, men det er alligevel afgørende at du vælger den rigtige størrelse.

Når du skal vælge hvilken størrelse træpiller du skal have, er det afgørende for dit valg af størrelsen på dine træpiller, om du bruger en pilleovn eller et pillefyr. Bruger du en pilleovn skal du bruge de mindste træpiller på 6 mm. Bruger du et pillefyr, skal du derimod bruge de større træpiller på 8 mm.

Fordele og ulemper ved at bruge træpiller

Der er både rigtig gode fordele forbundet med at bruge træpiller, men samtidig også nogle ulemper, som det er værd at være opmærksom på, inden du skifter over til en pilleovn eller pillefyr og træpiller.

Hvad angår fordele ved at bruge træpiller til opvarmning af dit hus, så er den største fordel helt klart forbundet med, at du vil spare rigtig mange penge på dine årlige udgifter til opvarmning af dit hus. Det anslås at du kan spare helt op mod 50-60%, hvis du erstatter dit olie- eller gasfyr med et pillefyr, og endnu mere hvis du bruger elektricitet til din opvarmning.

Derudover er der klare miljømæssige fordele forbundet med træpiller, da træpiller anses for at være Co2-neutrale. Det vil sige at der ikke frigøres mere Co2 i forbindelse med produktion og afbrænding, end den Co2 der er i træpillerne. Det gør træpiller til et meget mere miljøvenligt valg, sammenlignet med olie, gas og el.

Køber du større mængder træpiller ind ad gangen, vil det være muligt at få gratis fragt og levering. Du slipper dermed for ekstra udgifter, og betaler kun prisen på selve træpillerne.

Der er som sagt også ulemper ved at bruge træpiller, som du bør være opmærksom på. Der vil blandt andet være en større vedligeholdelse og rengøring forbundet med, at du bruger en pilleovn eller et pillefyr, og hvor især et pillefyr kræver ekstra vedligeholdelse og rengøring.

Dertil kan der være støj forbundet med brugen af pilleovne, da en pilleovn fungerer ved hjælp af små motorer. Disse kan godt udsende et forstyrrende støjniveau, om end at nyere pilleovne er designet og udviklet på en måde der gør, at de støjer meget mindre end ældre modeller.

Hvilke er de bedste træpiller på markedet

Der er ofte stor forskel på kvaliteten af de træpiller du kan købe på markedet, og det kan derfor betale sig at undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for at købe det første og det bedste tilbud du finder.

Har dine træpiller en ringere kvalitet vil det gå udover evnen til at brænde ved højere temperaturer, og vil derfor have direkte indflydelse på hvor hurtigt din bolig kan opvarmes, og ikke mindst, hvor mange penge det vil koste at opvarme boligen.

Du kan teste kvaliteten på træpiller med en ganske simpel metode. Du tager blot en balje og fylder den med vand og træpiller. Herefter bør træpillerne opløse af sig selv, da det vil være tegn på, at der ikke er tilsætningsstoffer i træpillerne. Jo mere træpillerne opløses, jo bedre kvalitet har træpillerne.

En anden god måde at undersøge kvaliteten på træpiller er, at se om træpillerne smuldrer meget i de sække de leveres i. Her skal du dog være opmærksom på, at træpillerne helst ikke bør smuldre. Jo fastere træpillerne er, jo bedre evne har de til at brænde og opvarme.

Når du køber træpillerne ind er det derudover vigtigt at se på, hvor producenterne af træpillerne har hjemme. Den største kvalitet på træpiller finder du hos producenter i Danmark, Sverige og Tyskland. De tilbud du finder her på siden, vil være producenter fra netop et af disse lande.

Et godt råd ved levering af træpiller

Inden du bestiller dine træpiller med fragt og levering, bør du først lægge lidt tanke i, hvor du gerne vil have dine træpiller stående, så du kan få dem leveret så tæt på det sted, som dine træpiller skal opbevares. Det vil nemlig kræve hårdt arbejde, at skulle bære de mange træpiller fra vejen, og ind til det sted hvor træpillerne skal opbevares.

Sørg i den forbindelse for at få ryddet af vejen, så fragtmanden kan komme til, og kan få aflæsset dine træpiller det korrekte sted. Kan fragtmanden ikke komme hen til det sted, hvor du gerne vil have aflæsset dine træpiller, så ender du alligevel med at de blive aflæsset ude på vejen.

Når du køber dine træpiller og bestiller fragt og levering, kan du mange gange aftale med fragtmanden, præcist hvor du vil have aflæsset dine træpiller. Vær dog opmærksom på, at det kan komme med en merpris på dine træpiller.

De grundlæggende fordele ved at bruge træpiller

Vi har allerede været inde på de mange fordele ved at bruge træpiller, samt nogle ulemper, men generelt kan man tale om, at der findes to grundlæggende fordele ved at bruge træpiller. De to grundlæggende fordele ved at bruge træpiller relaterer sig til de besparelser du opnår, samt den mere miljøvenlige opvarmning af din bolig.

  1. Opnå store besparelser – det er anslået at du sparer op mod 50-60% på dine udgifter, der er forbundet med opvarmningen af dine bolig, hvis du skifter til et pillefyr og træpiller. Udgiften til at udskifte til et pillefyr og træpiller, vil dertil have tjent sig selv ind igen på 2-4 år.
  2. Bedre for miljøet – der er et lavere klimaaftryk forbundet med afbrænding af træpiller, når der sammenlignes med olie, gas og el som kilder til opvarmning af din bolig. Skifter du til at bruge træpiller til at varme din bolig op, så vil du gøre en stor forskel for miljøet.
Træpiller priser

Skal du vælge en pilleovn eller et pillefyr?

Afhængig af dit behov kan der være fordele ved at vælge enten en pilleovn eller et pillefyr. En pilleovn er en direkte erstatning til en brændeovn, der sender varme direkte ud i et rum eller hus. Et pillefyr bruges derimod til at koble på husets varmeanlæg, hvor det forsyner huset med varme og varmt vand.

Pilleovn

En pilleovn er en slags avanceret brændeovn, der giver mulighed for at indstille temperaturer, så pilleovnen selv tænder og slukker efter behov. Det er dermed nemmere at styre varmefordelingen i dit hus med en pilleovn, sammenlignet med varmefordelingen i en brændeovn, og får samtidig en mere jævn og stabil varmefordeling.

Pilleovnen virker ved at der fyldes træpiller i magasinet på pilleovnen, der herefter automatisk vil føres hen til en brændeskål. Når træpillen er i brændeskålen vil den blive antændt af en tændstav. Når pilleovnen er indstillet, vil den herefter selv tænde og slukke, alt efter behovet for at fordele mere varme. Selve varmen fordeles via en konvektionsblæser.

Der er god grund til at skifte din brændeovn ud med en pilleovn, da du både opnår store besparelser på dine udgifter til opvarmningen af din bolig, samtidig med at du får en mere klimavenlig energikilde.

Nogle synes dog at en pilleovn kan larme og støje for meget, hvilket hænger sammen med, at en pilleovn har indbyggede motorer og teknologi, der udsender en vis mængde larm og støj. Nyere modeller er har dog et meget reduceret støjniveau, sammenlignet med de ældre modeller.

Se mere om pilleovne.

Pillefyr

Et pillefyr har en bredere funktion end en pilleovn, da et pillefyr opvarmer et hus på samme måde som et olie- eller gasfyr. Det gør at der er nemmere og bedre mulighed for, at kunne opvarme hele huset. Dertil vil et pillefyr også opvarme vandet i huset.

Har du derfor behov for opvarmning af et større hus eller bolig, herunder et enfamiliehus, så er et pillefyr ofte den bedre løsning, sammenlignet med den mindre opvarmende pilleovn.

Måden hvorpå et pillefyr virker ligner langt hen ad vejen, måden hvorpå en pilleovn virker. Der er således også et magasin der fyldes med træpiller, der herefter automatisk overføres til afbrænding.

Herfra afviger et pillefyr dog væsentligt fra en pilleovn, da varmen der generes i et pillefyr ikke vil sende ud i huset, men derimod over i en vandtank, også kaldet en akkumuleringstank, der har til formål at forsyne huset med varme. Denne type pillefyr kaldes for et pillefyr med brændekedel og akkumuleringstank.

Den anden type pillefyr det er muligt at få kaldes et automatisk pillefyr, og fungerer på samme måde som et oliefyr. Ved et automatisk pillefyr vil der ved hjælp af et driftstermostat, gives besked til pillefyret om, at der mangler varme på pillefyret.

Sammenlignet med olie- og gasfyr er et pillefyr en stor fordel, da det anslås du kan spare helt op til 50-60% på dine udgifter til opvarmningen af din bolig. Derudover er opvarmning ved hjælp af et pillefyr, en meget mere klimavenlig kilde til opvarmning.

Vær opmærksom på at det sjældent kan betale sig at fyre med et pillefyr om sommeren, da der generes meget mere varme, end hvad en almindelig husstand har brug for. Dog vil de årlige besparelser stadig være markante.

Der findes også en type af pillefyr der går under betegnelsen pillestoker. En pillestoker er dog bedst egnet til større bebyggelser og gårde. Normalt vil en pillestoker skulle have en sikkerhedsforanstaltning, i form af et vandslukningsanlæg, hvilket ofte er upraktisk ved mindre bebyggelser og huse.

Se mere om pillefyr.

Se også

Her på siden har vi også andre interessante tilbud du kan kigge nærmere på, hvor vi ikke mindst anbefaler en træpillegrill eller en biopejs. Dertil vil en røggenerator være genialt udstyr for dem, der godt kan lide smagen og duften af røget mad.

Træpillegrill

I funktion er der som sådan ikke noget der adskiller en træpillegrill fra en almindelig grill, andet end hvad navnet antyder, nemlig at der ved en træpillegrill anvendes træpiller, i modsætning til kul og gas på en almindelig grill.

Du kan dog ikke anvende almindelige træpiller, da der er sundhedsrisiko forbundet med almindelige træpiller i forbindelse med madlavning. I stedet skal du benytte særlige træpiller, der er godkendt til levnedsmiddelbrug.

Se mere om træpillegrill.

Træpiller priser

Biopejs

En biopejs er en anden Co2-neutral måde at opvarme dit hus på. En biopejs fungerer ved hjælp af bioethanol, hvilket består af naturlige og organiske materialer.

Bioethanol består således af korn, majs og sukkerroer der sættes i en gæringsproces. Herefter vil den gærede blanding gennemgå en destillering, hvorved den bliver til alkohol (bioethanol).

Opvarmning ved hjælp af en biopejs er som sagt meget miljøvenligt, da du nærmest ikke sætter et klimaaftryk. En biopejs er således en meget mere klimavenlig løsning, sammenlignet med brændeovne og almindelige pejse.

Røggenerator

En røggenerator er oplagt til dig der elsker smagen og duften af røget mad. Med en røggenerator kan du generere røg, der nemt kan tilkobles en røgeovn, grill, eller andre aflukkede ovne.

Se mere om røggeneratorer.