Røggenerator

Røggenerator – de bedste tilbud på røggeneratorer

De senere år er det blevet stadig mere populært at tilberede røget mad, da mange nyder den unikke smag og duft af røget mad, for mange er en fantastisk måde at lave mad på.

Er du også helt vild med røget mad så har du måske allerede en røgeovn. For at kunne benytte din røgeovn er det dog helt nødvendigt, at du har en røggenerator der kan genere røgen til din røgeovn.

Det er muligt at få flere forskellige typer af røggeneratorer, der først og fremmest kan inddeles i automatiske og manuelle røggeneratorer. Hvilken type du ønsker afhænger af dine ønsker og behov, da de langt hen ad vejen opfylder de samme behov. Dernæst er det værd at se nærmere på røggeneratorens evne til at afbrænde røgsmuld.

For at gøre dit valg af røggenerator nemmere har vi her på siden samlet brugbar viden og information om de bedste røggeneratorer på markedet. Du kan derfor med fordel læse med videre her på siden, hvis du leder efter en røggenerator.

4 bedste tilbud på røggeneratorer

Vi har undersøgt markedet for at finde frem til de bedste tilbud på røggeneratorer, og har i den forbindelse udvalgt de fire bedste tilbud på markedet, som vi anbefaler at du ser nærmere på.

Du finder tilbud på røggeneratorer i forskellige prisklasser, funktioner og ikke mindst kvalitet. Der bør derfor være noget til ethvert ønske og behov. Se vores udvalgte tilbud på røggeneratorer herunder.

MærkePrisSpecsForhandlerButik
Mustang Ø18149 kr.19 cm. diameterbyghjemme.dkKøb
Mustang Koldrøgning869 kr.11,5 x 21,5 x 29,5 cm.homeshop.dkKøb
Borniak1495 kr.18 x 35,5 x 25 cm.homeshop.dkKøb
Borniak Rustfri1895 kr.18 x 35,5 x 25 cm.homeshop.dkKøb

Mustang Røggenerator Ø18

Røggenerator

Med en Mustang Røggenerator får du den en alsidig og billig røggenerator, der kan anvendes i både røgeovn og andre aflukkede ovne eller på grillen, og er også meget velegnet, hvis du laver din helt egen røgeovn.

Selve røggeneratoren er formet som en spiral, måler 19 cm. i diameter, og virker ved at der lægges røgflis eller røgsmuld i spiralen, der herefter vil antænde og afbrænde røgflisen eller røgsmulden, hvilket vil skabe røgen til brug ved madlavningen.

Det anbefales at du anvender enten røgflis eller røgsmuld, da det er hvad producenter hos Mustang anbefaler, og fordi du hermed opnår den langsomme røgning, der giver den klassiske smag og duft af røget mad.

Denne røggenerator skaber røg der er velegnet til røgning af fisk, kød og ost, og er ideelt til brug i din egen hjemmelavede røgeovn, eller til brug i din nuværende røgeovn hvis du mangler en røggenerator.

MærkePrisSpecsForhandlerButik
Mustang Ø18149 kr.19 cm. diameterbyghjemme.dkKøb

Mustang Koldrøgningsgenerator

Røggenerator

Denne elektriske Mustang Koldrøgningsgenerator i rustfrit stål er perfekt til dig, der ønsker en ekstra god koldrøgning af kød, vildt, fisk og ost i din røgeovn, med den store fordel, at der sikres en konstant og tilpas mængde røg.

Mustang Koldrøgningsgenerator er smart og praktisk at anvende, da du blot fylder røgflis eller røgsmuld i røggeneratoren, hvorefter det elektriske røgsystem vil blæse røgen ind i din røgeovn.

Som på samme måde med den anden røggenerator fra Mustang som du finder herover, så vil røgflis eller røgsmuld være mest ideel, for at sikre den jævne og langsomme røgning, der sikrer den lækre smag og duft af røget mad.

Du får ca. 10 timers røg på en fuld optankning med røgflis eller røgsmuld, og skal til forskel fra Mustang røggeneratoren ovenfor, ikke manuelt fyldes op efterhånden som røgflisen eller røgsmulden forbrændes.

MærkePrisSpecsForhandlerButik
Mustang Koldrøgning869 kr.11,5 x 21,5 x 29,5 cm.homeshop.dkKøb

Borniak Røggenerator

Røggenerator

Det absolut vigtigste parameter du bør kigge på når du skal have en røggenerator er, at røggeneratoren giver en jævn og stabil forbrænding af røgflis og røgsmuld, så du for den optimale tilstrømning af røg til din røgning af maden.

Med en Borniak Røggenerator er du sikret afbrænding af røgflis og røgsmuld i meget høj kvalitet, og du kan derfor være helt sikker på, at du med en Borniak Røggenerator får velsmagende røget mad.

Borniak Røggenerator er nemt at tilslutte de fleste røgeovne, og er derfor en meget alsidig røggenerator. Vær dog opmærksom på at du ved brug af røgeovne fra andre mærker end Borniak, skal være sikker at røggeneratoren passer i størrelsen, og at røggeneratoren er sat ordentlig fast på røgeovnen.

Som noget ekstra ved denne røggenerator vil din mad få en flot røgfyldt farve, og ekstra gode aromaer grundet den gode forbrænding og generation af røg. Du kan fylde den op med røgflis eller røgsmuld til otte timers brug.

MærkePrisSpecsForhandlerButik
Borniak1495 kr.18 x 35,5 x 25 cm.homeshop.dkKøb

Borniak Røggenerator rustfri

Røggenerator

Borniak Røggenerator er egentlig helt den samme røggenerator som Borniak Røggenerator modellen ovenfor, men den ene forskel, at denne model kommer i rustfrit stål. Du får dermed en mere holdbar røggenerator, der er særlig velegnet til udendørs brug.

Du får alle de andre fordele som med den anden Borniak Røggenerator her på listen, herunder den store kvalitet i aroma og røgfulde farver til din madlavning. Denne model er den bedste røggenerator, som vi har kunne finde til prisen.

MærkePrisSpecsForhandlerButik
Borniak Rustfri1895 kr.18 x 35,5 x 25 cm.homeshop.dkKøb

Røgsmuld

Røgsmuld, eller alternativt røgflis, er en nødvendighed for, at du kan få gang i din røggenerator. Det er nemlig ved afbrænding af røgsmuld, at en røggenerator skaber røgen til madlavningen.

Der er flere steder du kan købe røgsmuld, både hos fysiske forhandlere og online. Fysiske forhandlere af røgsmuld finder du blandt andet i mange byggemarkeder, i slagterier med røgeri, eller hos et decideret røgeri, samt flere andre forhandlere.

Det største og bedste udvalg finder du dog som regel online, og du finder nemmere frem til den røgsmuld, der passer bedst til lige netop dine behov og røggenerator. Det er muligt at få røgsmuld med forskellige aromaer, smage og ikke mindst kvalitet, så det kan være en god ide at undersøge markedet for røgsmuld grundigt inden du køber.

Et godt råd ved røgning af mad er at anvende svag eller middel røgsmuld, ved mad der hurtigt modtager røgsmagen, såsom fisk og fjerkræ. Ved kraftigere kød, såsom oksekød og svinekød, vil det kræve middel eller stærk røgsmuld.

Se mere om røgsmuld.

Koldrøgning og varmrøgning

Overordnet set findes der to typer af røgning, koldrøgning og varmrøgning, samt en blanding af de to, halvvarm røgning. Når du køber røggeneratorer vil den enten være til koldrøgning, eller med en udvidet funktion med varmrøgning.

Om du skal have en røggenerator med koldrøgning eller varmrøgning, vil afhænge af hvad du planlægger at bruge en røggenerator til. Ønsker du en større grad af konservering i din røgning, så skal du gå efter en koldrøgning, da dette er den mest effektive røgning til konservering.

Ved koldrøgning vil røgen trænge dybt ind i kødet, hvilket skaber den konserverende effekt. Koldrøgning er særligt velegnet til røgning af spege- og leverpølse, spegeskinker og lignende typer kød. De koldere temperaturer ved koldrøgning anvendes, for at sikre at fedt og spæk i kødet ikke smelter. Koldrøgning er dertil velegnet til fisk og vildt.

Halvvarm røgning er velegnet til madlavning hvor der ønskes en nogenlund grad af konservering, men hvor der samtidig ønskes en større smag og farve ved madlavningen. Ideelt til eksempelvis røget bacon og hamburgerryg.

Ved varmrøgning er der ingen konserverende evner ved madlavningen, men til gengæld opnår du den største grad af smag og farve ved madlavningen. Ved varmrøgning er der således udelukkende fokus på smagsoplevelsen. Ideelt og særligt velegnet til laks og pølser, og meget andet mad, hvor der ønskes en større og stærkere smagsoplevelse.

Du kunne måske også have interesse i en træpillegrill

En god tilføjelse til din madlavning med røg er en grill, og hvor du ofte kan tilslutte din røggenerator direkte til grillen. Skal du anvende din røggenerator til en grill, så anbefaler vi at du ser nærmere på en træpillegrill.

Med en træpillegrill får du alle de fantastiske fordele en grill giver ved madlavning, men med en mere miljøvenlig grill sammenlignet med kul og gas. Ved en træpillegrill anvendes således træpiller af rent træ, der afgiver et langt mindre aftryk af CO2.

Dertil er der en stor fordel ved en træpillegrill i forhold til, at det er nemmere at styre varmen og varmefordelingen med en træpillegrill. Det gør det ikke mindst nemmere at opnå den rette temperatur og holde den, og på den måde opnå et bedre resultat ved din madlavning.

Der findes mange forskellige typer træpillegrille på markedet, både med digitale controllere og med mulighed for, at betjene grillen via en app på din mobiltelefon. Andetsteds her på siden har vi set nærmere på træpillegrille, og fundet frem til de bedste tilbud på en træpillegrill på markedet.

Se vores tilbud på træpillegrill.

De bedste tilbud på røggeneratorer

MærkePrisSpecsForhandlerButik
Mustang Ø18149 kr.19 cm. diameterbyghjemme.dkKøb
Mustang Koldrøgning869 kr.11,5 x 21,5 x 29,5 cm.homeshop.dkKøb
Borniak1495 kr.18 x 35,5 x 25 cm.homeshop.dkKøb
Borniak Rustfri1895 kr.18 x 35,5 x 25 cm.homeshop.dkKøb