Guide til den bedste pilleovn

Går du med overvejelse om at skifte en traditionel brændeovn ud med en moderne pilleovn, eller du har måske ikke en af de traditionelle brændeovne, men ønsker at opgradere dit varmesystem med en af de bedste pilleovne.

Kan du svare ja til et af disse to punkter, så kan det svare sig at læse en pilleovn test med de bedste pilleovne, for at blive klogere på hvilken model, der er den bedste pilleovn til dit behov.

Spar mange penge med moderne pilleovne

Mange pilleovne har en energivenlig forbrænding, sammenlignet med en almindelig brændeovn. Det giver mange fordele til dig der vil købe pilleovn for, at udskifte din traditionelle brændeovn.

En ny pilleovn vil hurtigt give dig besparelser på varmebudgettet, og du kan dermed forholdsvist hurtigt tjene din investering hjem igen.

Efterfølgende vil det hele blive til spare penge, som du kan putte i lommen med god samvittighed.

En god pilleovn med automatisk optænding, som f.eks Langå træpilleovn, der er en af de bedste, hvis ikke den bedste pilleovn, kan skabe samme hyggelige stemning som en almindelig brændeovn kan.

Du kan i øvrigt læse mere om Langå ovnen hos Varmekilder.dk, som også mener at det er en af de bedste pilleovne på markedet lige nu.

Almindelig brændeovn eller billig pilleovn

Hvis økonomien er lidt stram, og du overvejer at skifte en af de almindelige brændeovne ud med en pilleovn, så kan du tage et kig på en af de billige pilleovne.

Der er nemlig stadig penge at spare på budgettet, ved at skifte over til en billig pilleovn, også selvom du ikke får en meget høj varmeeffekt eller høj virkningsgrad.

Du skal dog være klar over at en pilleovn ikke er lydsløs, og derfor kan det anbefales at kigge efter en lydsvag pilleovn.

Det er dog ikke en billig pilleovn, så hvis din prioritet er pengene, så er det ikke der du vil ofre budgettet.

Hvis du er i tvivl om hvad ud skal vælge, enten en almindelig brændeovn eller en ny pilleovn, så kan det koges ned til dette; Vil du have hygge, men mere arbejde eller vil du have behagelig temperatur med minimalt arbejde?

Du kan læse mere om netop det valg hos Termatech.dk her.

Hygge og varme med pilleovnen

Selvom en pilleovn måske ikke skaber helt den samme stemning, som den almindelige brændeovn, så får du stadig en hyggelige stemning og en behagelig temperatur med pilleovne.

Samtidig lukker du også færre skadelige partikler ud i atmosfæren, og det er værd at tage med.

En lang række træpilleovne producenter, gør det nemlig til en dyd, at overgå de officielle krav til partikel-udledning.

Indstille ovnen til automatisk opvarmning

Ved langt de fleste pilleovne er det nemt, at indstille den ønskede temperatur med manuel betjening.

Du vælger blot en forvalgt rumtemperatur, og derefter vil pilleovnen sørge for at opretholde den valgte temperatur.

En pilleovn er et godt supplement til en anden varmekilde. Det er billig varme, med en god mængde brændsel, til at gøre det dejligt varmt i dit hjem.

Hvis du sammenligner med din gamle brændeovn, så vil en ny træpilleovn hurtigt kunne tjene sig hjem igen. Og med en ny pilleovn er det nemt at styre temperaturen.

Ved en pilleovn er det nemlig sådan, at ovnen starter med automatisk optænding, når rummet falder til en eller to grader under den ønskede temperatur.

Ved mange pilleovne skal du ikke fylde træpiller på særlig tit. Mange af dem har nemlig et større magasin, hvor du bare fylder op ved behov.

De fleste pilleovne benytter iøvrigt 6mm træpiller.

Køb af træpiller

Når du skal købe træpiller til en ny pilleovn, så skal du først sætte dig ind i hvilken størrelse træpiller der passer til din nye pilleovn.

Der er nemlig mange forskellige størrelser træpiller på markedet.

Den mest anvendte størrelse træpiller er 6 mm. Men det er faktisk muligt, at få træpiller der er så store som 10 mm eller mere.

Det vigtigste er bare at du vælger den rette størrelse til pilleovnen.

Dernæst er der selvfølgelig kvaliteten af træpillerne.

En pilleovn har lang levetid

En pilleovn er bygget med robuste materialer, som giver den en lang holdbarhed og levetid.

Det er ligesom en brændeovn, som nærmest også er uopslidelig,

En pilleovn har efterhånden bare et mere moderne design i høj kvalitet. Før i tiden var en pilleovn en stor klods som var grim at have stående fremme til frit skue for alle.

Sådan er det ikke med de moderne pilleovne, hvor der er gjort meget for at komme det rygte til livs.

Det er et oplagt valg til dig, der er ude efter en stor besparelse, og som har et stort et areal der skal der har behov for opvarmning.