Pillebrændeovn

Benyt træpiller som en miljørigtig varmekilde

Alt er dyrt lige for tiden, hvilket både gælder mad, vand og varme. Varmeregningerne tærer desværre hårdt på mange danske familier, og derfor er det en oplagt mulighed at anskaffe sig et træpillefyr eller en træpilleovn. Dette er et billigt og miljørigtigt alternativ til mange andre varmekilder. Denne artikel vil bl.a. kort guide dig igennem hvad træpiller er, hvorfor det er et godt alternativ, og hvordan du kan spare penge ved at benytte dig af træpiller.

Hvad er træpiller, hvad er de lavet af, og hvad bruges de til?

Træpiller er små piller, som er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Man kan i princippet bruge alle træsorter til at lave træpiller, men typisk bliver bøg, gran og fyr benyttet til at lave de små træpiller. Træet findeles i en hammermølle, som så opvarmes til cirka 70 grader. Denne proces frigiver lignin fra træet, hvilket fungerer som en slags lim, hvilket binder og holder det sammenpressede træ sammen.

Træpiller er CO2-neutrale, hvilket betyder, at de ikke bidrager til drivhuseffekten. Altså er de ikke med til at bidrage til øget CO2. Dette er fordi, de afgiver samme mængde CO2 som træet har optaget eller som træet ville have afgivet, hvis det stod hen og rådnede. Derfor er træpiller også et miljørigtigt alternativ til fossile brændstoffer såsom gas, kul og olie, da disse afgiver en del CO2. Træpiller er desuden også billigere at benytte, og så løber vi ikke tør for dem lige foreløbig som fossile brændstoffer, fordi de er lavet af træ. Disse træpiller benyttes til afbrænding, ligesom almindelige kløvede stykker brænde, i specifikt et træpillefyr eller en træpilleovn. Nogle almene brændeovne kan også benytte træpiller, men det er ikke alle, så det er noget du skal være obs på, inden du smider dem derind.

Der findes desuden forskellige mærker af træpiller, og der kan også sagtens være forskel på kvaliteten. Det er derfor smart at finde en god udbyder, som sælger gode kvalitetsrige træpiller. Gode udbyder holder sig mest til i Danmark, Sverige eller Tyskland.

Skal du investere i et træpillefyr eller en træpilleovn?

Spørgsmålet er nu, om du skal investere i et træpillefyr eller en træpilleovn. Der er fordele og ulemper ved begge. En træpilleovn fylder ikke meget og er god til sommerhuse og mindre boliger. Men det betyder så også, at den ikke har super høj kapacitet. Et træpillefyr er derimod en god løsning, hvis du har et højt varmeforbrug, men det er dyrt at anskaffe og kræver meget plads i hjemmet. Desuden har et træpillefyr et vandbåret varmesystem, hvilket en træpilleovn ikke har. Det er derfor ikke en nem beslutning, men det kan i det lange løb spare dig en del penge, faktisk op til 50-60% på dine årlige varmeudgifter. Prisen på træpiller kan nemlig variere mellem 2-5kr cirka per kilo, men det kommer an på mængderne, der indkøbes.

Køb miljøvenlig emballage for at passe på klimaet

Hvis du går meget op i miljøet og forsøger at mindske dit CO2-aftryk, så er en investering i miljøvenlig emballage en god ide! Du kan købe alt muligt forskelligt miljøvenlig emballage på Albeemballage.dk. Selvom vi ikke kan undgå emballage, kan vi stadig være miljøbevidste omkring, hvilket slags emballage vi benytter og på den måde forsøge at skåne miljøet mest muligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *